Mijn diensten

AVB Hypnotherapie

Wil je meer weten over wat ik doe? Het is mijn passie mensen als jij te helpen - elke dag weer. Op deze pagina vind je alle  manieren waar ik je mee zou kunnen helpen.

Hypnotherapie

Hypnotherapie  is het inzetten van hypnose als middel tegen psychische en lichamelijke klachten. Je wordt door middel van voornamelijk verbale communicatie in een trance gebracht maar behoudt de controle over jezelf.

Je kan onder hypnose gemakkelijker contact maken met het onderbewustzijn dan in het dagelijks leven mogelijk is omdat het rationele bewustzijn dat belemmert. Door contact met onbewuste gevoelens en idee├źn krijg je (meer) inzicht in de eigen behoeften en mogelijkheden. Met de verkregen informatie wordt een proces van genezing in gang gezet.

Er zijn geen speciale eigenschappen nodig om onder hypnose te kunnen raken en is deze behandelingsmethode voor vrijwel iedereen geschikt, maar in het algemeen wordt hypnotherapie niet toegepast bij psychotische en ernstig depressie

Familieopstellingen (systemisch werken)

Systemisch werken wordt door middel van het opstellen van je systeem van herkomst niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daartussen te herkennen, erkennen en zo mogelijk weg te nemen.


Er komen verstrikkingen aan het licht (soms in eerdere generaties) die hebben geleid tot stagnatie in het huidige leven. Vaak zijn die verstrikkingen onverwerkte gevoelens als gevolg van nare gebeurtenissen, zoals het jong overlijden van een ouder of een kind, oorlogservaring en scheiding van ouders. 

De effecten van de sessie zijn soms op korte, maar vaak op lange termijn merkbaar.


De methode wordt ook toegepast in organisaties, bijvoorbeeld om te onderzoeken waarom er stagnaties zijn in de ontwikkeling van een organisatie of waarom bepaalde conflicten telkens terugkeren. Er wordt in dit verband niet gesproken van een familieopstelling maar een organisatieopstelling.